Heerlijke Utrecht Science Park Halve Marathon

Vandaag stond de laatste echte test op het programma: De Utrecht Science Park halve marathon! Vanuit de GAC marathongroep deden we met een behoorlijk aantal mensen mee! De start was op de Uithof in Utrecht. Wat is het daar veranderd!

Groepsfoto.jpg

Het weer was fantastisch! Een graad of 8 en een onbewolkte lucht. Na een klein rondje inlopen zijn we rond 12:00 uur richting het startvak gelopen. We hebben met een man of 10 afgesproken dat we een treintje van 12 kilometer per uur zouden aanhouden, dus we zijn met die groep bij elkaar in het startvak gaan staan.

Om 12:15 klonk het startschot. Ik liep samen met één van mijn vaste hardloopmaatjes Marcel (in het geel op de foto) voorop als gangmaker. De eerste kilometers gingen over de Uithof. Vervolgens het Wilhelminapark door en naar de Maliebaan, de Maliesingel en het Domplein. We wisten het tempo zeer netjes rond de 5:00 per kilometer te houden en de groep bleef mooi compact achter ons aanlopen.

Na 10 kilometer gingen we onder de A27 door Amelisweerd in. Ook hier wisten we het tempo goed vol te houden tot de volgende drankpost bij 11,8 kilometer. Hier merkte je dat er wat tempoverschillen in de groep ontstonden. Ik liep met Marcel strak door (we versnelden zelfs ietsje) tot de volgende drankpost bij 16km. Daarna liep Marcel van me weg en ben ik op mijn eigen tempo doorgelopen. Uiteindelijk wist ik ook nog iets te versnellen en heb de laatste 5 kilometer steeds een stukje sneller gelopen met uiteindelijk de laatste (en snelste) kilometer met een snelheid van 13 km/u en de laatste 200 meter met ruim 18 km/u 🙂

Splits

Ik kan niet anders zeggen dat dat dit een enorm goede trainingsrun is geweest, waar we goed hebben kunnen oefenen op lopen in een groep, nuttigen van gels, drinken tijdens het lopen en constant tempo lopen. Dat ik daarnaast ook mijn PR nog eens met ruim vier minuten aanscherp is alleen maar extra goed voor mijn zelfvertrouwen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *